Het vierde Velotour Festival zal plaatsvinden van zaterdag 18 tot maandag 20 mei 2024 in België!

150 enthousiaste fietsers komen samen om 3 dagen door België te fietsen, hun passie voor fietsreizen te delen en samen een leuke tijd te beleven. Dit festival wordt georganiseerd door de mensen achter Welcome To My Garden.

DAG 1

Verzamelen om 10:00 bij een makkelijk te bereiken treinstation. Na een briefing beginnen we aan onze eerste fietsdag (40, 60 of 80 km). 's Avonds eten we samen en delen we verhalen, ideeën en inspiratie. Kamperen op een veld in een klein dorp.

DAG 2

Start van de dag met een gezond ontbijt. Keuze tussen een rit van 40, 60 of 80 km naar onze tweede bestemming. 's Avonds eten we samen en leren we elkaar beter kennen! Opnieuw een nachtje in de tent.

DAG 3

Laatste gezamenlijk ontbijt voor een laatste rit van 40, 60 of 80 km. Het festival eindigt bij een treinstation met goede treinverbindingen. Tot slot een afscheidsdrink en tot volgend jaar!

Alles wat je moet weten

We willen je vragen om deze FAQ sectie goed door te nemen zodat je weet waarvoor je je inschrijft. Indien je het antwoord op jouw vraag hieronder niet vindt, gelieve een mail te sturen naar velotourfestival[at]gmail.com.

 • Waarom dit Festival

  Verkennen met de fiets laat je tot leven komen. Het is een unieke manier om een regio te ontdekken. Wat als je dat kan combineren met andere enthousiastelingen te ontmoeten en samen een leuke tijd kan doorbrengen?

  Het VeloTour Festival geeft je de kans om te reizen met de fiets en leuke mensen te ontmoeten.

 • Voor wie?

  Voor zowel nieuwsgierigen op zoek naar een eerste ervaring als fietsreiziger als meer ervaren fietsreizigers die hun passie en verhalen willen delen.

  Van soloreizigers tot families, iedereen is welkom. Als je wilt deelnemen met je 10 beste vrienden, vrezen we dat je geen tijd gaat hebben om anderen te ontmoeten, dus liefst geen groepen!

 • Uitrusting

  Kom met jouw eigen fiets. Je dient je eigen fietstassen inclusief kampeermateriaal (tent, slaapzak en matras) en een reparatiekit te dragen.

  Als je over geen eigen materiaal beschikt, mag je dat niet weerhouden om deel te nemen; vraag hulp aan een vriend of laat een commentaar in het inschrijvingsformulier.

 • Bijdrage deelnemers

  120 euro per persoon (60 euro per kind & gratis voor kinderen t.e.m. 2 jaar), inclusief 2x ontbijt, 2x avondmaal, verzekering, sociale activiteiten, basisfaciliteiten & enkele andere kleinere kosten (overhead). Lunch & drank zijn exclusief.

  Bekijk het volledige budget hier.

 • Fietsdagen

  3 dagen met afstanden van 40, 60 of 80 km. We fietsen niet samen in één grote groep. Het is een evenement van 3 dagen en het is niet mogelijk om slechts voor één dag deel te nemen. Je ontvangt meer informatie over de route vooraf en tijdens de briefing op de eerste dag.

 • Activiteiten

  's Avonds worden er sociale activiteiten rond fietsreizen organiseerd. Laat ons zeker wat jouw suggesties zijn in het inschrijvingsformulier. Deze activiteiten vinden niet plaats naast de tenten waardoor je ook kan rusten als je moe bent.

 • Organisatie

  Dit festival heeft geen winstoogmerk. Tijdens het festival worden alle deelnemers gevraagd om 's morgens of 's avonds een handje te helpen.

  Houd er rekening mee dat de Velotour een community-evenement is, dus je inschrijving kan niet worden doorverkocht aan iemand anders. Je kunt tot twee weken voor het festival annuleren en een volledige terugbetaling krijgen.

 • Verzekering

  Hoewel er een verzekering wordt afgesloten voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen voor de vrijwilligers en een basisverzekering voor lichamelijke ongevallen voor alle deelnemers, neemt iedereen deel op eigen risico en verantwoordelijkheid. Op de eerste dag tekenen alle deelnemers een disclaimer waarbij afstand wordt gedaan van iedere aansprakelijkheidsvordering ten aanzien van de vrijwillige groep van organisatoren. Bovendien dient iedereen de wegcode te respecteren.

 • Gedragscode

  Tijdens het Velotour Festival ga je nieuwe mensen ontmoeten. Hierbij is het van belang om open te zijn tegenover andere deelnemers en akkoord te gaan met onze gedragscode.

 • Talen

  Het Velotour Festival wordt op zijn Belgisch georganiseerd: een goede mix van Engels, Frans, Duits en Nederlands. Welke taal je ook spreekt, we vinden altijd wel een manier om te communiceren.

Wat deelnemers zeggen

 • Een mini familieavontuur! Het plezier van fietsen, elkaar 's avonds ontmoeten voor een goede maaltijd en slapen in een tent.

  Delphine & familie
 • Verrassend parcours en leuke ontmoetingen met 'gelijkgestemden'. Inspirerend!

  Patrick
 • Het communitygevoel is heel sterk bij de Velotour. Als je een probleem hebt, is er altijd iemand om je te helpen.

  Margaux

Nog even enthousiast?

Schrijf je in nu want eerst gekomen, eerst bediend!
We hopen je te ontmoeten op het Velotour Festival.